Emotions to remember !

Общи условия

Общи правила и условия на "АЯ Травел" ООД за организирано пътуване или хотелско настаняване

Този Уебсайт е собственост на  "АЯ Травел" ООД, регистрирано по българското законодателство, вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписвания с ЕИК 160110071, с адрес по регистрация: гр.Пловдив, бул. Христо Ботев 105, притежаващо Лиценз за туристическа дейност като Туроператор и Туристически агент № РКK-01-05967.

Всичко, публикувано на този сайт е с информационна и рекламна цел, постоянно се обновява и е възможно междувременно да настъпват промени.
Съгласно чл.80 от ЗТ за достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на "АЯ Травел" ООД или на оторизираните агенти!

Посещавайки сайта и/или закупувайки услуги чрез него, потребителят безусловно се съгласява с описаните тук ОБЩИ УСЛОВИЯ.

Тези общи условия са в сила за всички страници на уебсайта www.ayatravel.com и  www.ayatravel.eu ; на b2b системата http://agency.ayatravel.eu/, както и за всички услуги, които могат да бъдат закупени и платени от сайта и в резервационната b2b система.  

Ограничена отговорност

Потребителите на този сайт нямат право да променят, копират, публикуват и/или разпространяват каквато и да е част от съдържанието на уебсайта без изричното писмено разрешение от страна на "АЯ Травел" ООД, както и по какъвто и да е друг начин да нарушават авторските права върху публикуваните в този уебсайт текстови материали, данни, снимков материал и всякаква друга информация.

"АЯ Травел" ООД си запазва правото да редактира съдържанието на този уеб сайт и да прекратява достъпа до него по всяко време, без предварително уведомление. Този уебсайт и неговото съдържание се публикуват за удобство на клиентите. "АЯ Травел" ООД не гарантира, че уеб страниците не съдържат грешки и че достъпът до тях е непрекъсваем. Не носим никаква отговорност за загуба на информация при презареждане на уебсайта или при копиране на материали, образи, текст и друга информация от него.

Закупуването на съответния туристически продукт или услуга става съгласно определените от организиращия Туроператор условия, които се предоставят на клиента след подаване на заявка за резервация.

Условия за резервиране и връщане на платени суми

Заявка за резервация може да бъде направена онлайн (през контактната форма на този уебсайт), по електронна поща или на място в офиса на "АЯ Травел" ООД.

"АЯ Травел" ООД се задължава в рамките на 48 часа да отговори писмено на направената заявка за резервация на посочен от клиента e-mail адрес. Изключение правят заявки, подадени след 13:00ч в петък и/или в последния работен ден преди официални празници; тези заявки ще бъдат обработени в първия работен ден.

Резервацията се счита за потвърдена само след получаване на писмено потвърждение, изпратено от "АЯ Травел" ООД.

Плащането от клиента към "АЯ Травел" ООД се извършва:

* По банкова сметка посочена в инвойса, който клиентът получава.

* Чрез кредитна или дебитна карта. Поддържаните видове карти са Visa, MasterCard, Maestro, Visa Electron и Борика.

* В брой, в офиса на "АЯ Травел" ООД.

Условията за депозит, промяна и анулация на резервацията са специфични за всеки продукт и ще са уточнени изрично в изпратеното до клиента потвърждение.

"АЯ Травел" ООД си запазва правото да откаже предоставянето на потвърдени услуги при установяване на нередности, и при неспазване на сроковете за промени, анулации и плащания.

Промяна на потвърдена резервация е възможна само чрез посочените в страница "Контакти" имейл или телефони. Сайтът не гарантира възможността за промени по вече направени резервации.

Цени, плащане и връщане на платени суми през интернет

Сроковете за плащане се описват в потвърждението на всяка резервация.

Всички плащания през интернет в сайта се извършват в български левове (BGN).

Обявените цени в друга валута, най-често в Евро(€), се заплащат към туроператора в лева по централния курс на БНБ в деня на плащането.

В случай, че клиента е избрал €(евро), USD(щатски долар), £(британска лира) и др.,  за валута при правене на резервацията, е възможно, в зависимост от валутата и банката издател на картата, да има разлика между сумата на транзакцията в извлечението и изобразената сума в потвърждението.

Плащанията през Интернет се извършват през виртуален POS терминал. Във всички случаи клиента може да бъде сигурен, че до нас няма да достигне информация за банковата му карта, а само информация за статуса на извършената транзакция. 

Връщането на платени суми се извършва единствено и само чрез дебитна транзакция по картата, с която е извършено плащането в срок от 7 работни дни считано от датата на заявяване на отказ от услугата от страна на клиента. 

Политика за личните данни

"АЯ Травел" ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни. Ние уважаваме правото на неприкосновеност и личния живот на своите клиенти. В този смисъл, събирането и обработването на лични данни се прави в съответствие със Закона за защита на личните данни.

При оформяне на резервация данните за клиента, които се записват в базата данни на Сайта и b2b системата са:
* име и фамилия, посочени от клиента;
* телефон за връзка, посочен от клиента;
* имейл, написан от клиента.  Всички потвърждения и ваучери се изпращат на посочения имейл адрес, така че е изключително важно той да е валиден;
* име и фамилия на гостите, упоменати в резервацията

Получените данни се използват единствено за осигуряване на исканото от клиента настаняване, и за вътрешни маркетингови анализи. Тези данни, с изключение на данните за настаняване, които ще бъдат предоставени на избрания от клиента хотел и/или друг лицензиран туроператор, от който "АЯ Травел" ООД е закупила контингент за избрания от клиента хотел, няма да бъдат продавани, споделяни и/или предоставяне на трети страни по никакъв начин и по никакъв повод. 

 

* Общите условия се явяват неразделна част от ценовия каталог и Договора за сътрудничество.

* Тези условия са валидни за всички хотели, освен ако не е упоменато друго в условията на даден хотел.

ЦЕНИ - Всички цени са нетни, на помещение на ден. Не съдържат комисионна и такса хендлинг. Цените са валидни при подписване на договор с "АЯ Травел" ООД.

ТАКСА ХЕНДЛИНГ - На всяка резервация се начислява такса Handling.

*При задаване на конкретни параметри и онлайн резервации клиентите виждат крайна цена, с

всички включени такси и намаления!

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ и ЕКСТРАСИ - Намаленията за Ранни записвания и Екстраси са упоменати във всяко ценово предложение. Приспадат се от  основната цена и не се отнасят за доплащанията за храна. Ранните записвания се заплащат до 5 дни след изтичане на срока им упоменат в ценовите оферти. Всяка промяна на дати и имена води до загуба на отстъпката за ранно записване.

Ако Ранните записвания и Екстрасите не се комбинират, резервации с Екстраси се обработват след изтичането на Ранните записвания.

Безплатните нощувки на Екстрасите винаги се начисляват в сезона с по-ниската цена.      

ТРАНСФЕР - "АЯ Травел" ООД носи отговорост за посрещането и изпращането само на туристи, поръчали предварително своя трансфер.

РЕЗЕРВАЦИИ  и  АНУЛАЦИИ - Условията за Резервации, Промени, Анулации и Неустойки са описани в информацията за всеки хотел. Всяка промяна, в периода на настаняване, се приема  като нова резервация. И е необходимо ново потвърждение от хотела.

NO SHOW  - Условията за NO SHOW са описани в информацията на всеки хотел.

КАТЕГОРИЗАЦИЯ ХОТЕЛИ - Публикуваната категоризация е съобразена с предоставяните услуги и удобства в съответния хотел.

НАСТАНЯВАНЕ - Настаняването на туристите се извършва след 14:00ч. Помещенията се освобождават до 12:00ч!

ИЗМЕНЕНИЯ и СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ - Всички обявени  Специални предложения и Изменения по цените, се смятат за валидни само в обявените периоди.

При необходимост "АЯ Травел" ООД си запазва правото, да променя цените и условията на предложената оферта, за което ще бъдете уведомени.